Pred daňami z Francúzska uteká aj Jean Michel Jarre

02.01.2013 Celý región

Londýn 2. januára (TASR) - Legendárny francúzsky hudobník a priekopník elektronickej hudby Jean Michel Jarre uvažuje o "úteku" z rodnej krajiny do Británie a v posledných mesiacoch viedol rokovania s predstaviteľmi britskej vlády o premiestnení svojich podnikateľských aktivít do Londýna. Informáciu potvrdil úrad britského premiéra, napísala dnes webová stránka telegraph.co.uk.

Rozhovory prebiehajú v čase, keď francúzsky najvyšší súd označil navrhovanú 75-percentnú daň pre bohatých jednotlivcov s príjmom nad milión eur ročne za protiústavnú. Daň z dielne socialistickej vlády prezidenta Francoisa Hollanda už donútila najväčšiu filmovú hviezdu Francúzska Gérarda Depardieua presťahovať sa do Belgicka. Rozhnevala však aj iných bohatých Francúzov.

Hollande vo svojom novoročnom prejave napriek tomu vyhlásil, že naďalej plánuje zvýšiť sadzbu dane z príjmu pomocou úprav v zákone.

Hovorca britského premiéra Davida Camerona potvrdil, že Jean Michel Jarre navštívil sídlo vlády na Downing Street a stretol sa tam s predstaviteľmi, s ktorými rokoval o účasti na projekte Tech City, mediálneho a technologického centra v Londýne.

"Narastá počet firiem a podnikateľov z celého sveta, ktorí sa chcú podieľať na technologickom komplexe vo východnom Londýne. Veľmi dúfame, že záujem bude trvať," povedal Cameronov hovorca.

Multiinštrumentalista a skladateľ Jarre (64) je známy svojimi veľkolepými svetelnými šou na koncertoch. K jeho najznámejším albumom patria Oxygene (1976) a Equinoxe (1978).

Hudobník vlastní spoločnosť Jarre Technologies, ktorá vyrába produkty ako AeroPad One, čo je reproduktor pre iPody, iPady a iPhony.

Tech City je projekt, ktorý má premeniť mimoúrovňovú križovatku na ulici Old Street vo východnom Londýne a jej okolie na európske centrum mediálnych a technologických noviniek, kde budú sídliť rentabilné firmy, investori či začínajúce spoločnosti.

Cameron minulý mesiac oznámil, že na projekt venuje 50 miliónov libier (60 miliónov eur). Cieľom Cameronovej vlády je totiž uplatňovať politiku, vďaka ktorej sa z Británie stane "tá najlepšia krajina" pre podnikateľov a investorov.
 
 
 
 

Vyberte región